Membrane artificiale
din colagen

Membranele colagenice se regasesc in peste 40 de produse si se fabrica din colagenul din pielea de vita intarita prin procedee igienice controlate. Se produc in 2 calibre: S.1 si N.F

Membranele naturale de vita sunt de diferite calibere si dimensiuni, fiind selectate conform cerintelor clientilor nostri. Membranele naturale de vita au avantajul de a pastra gustul si fragezimea produselor, dar mai ales de a da mezelurilor aspectul natural al produselor de cea mai buna calitate.

Membranele naturale de vita comercializate de SC INOROGUL IMPEX SRL sunt foarte atent selectate si indeplinesc cele mai stricte conditii de igiena si siguranta alimentara, conform normelor sanitar-veterinare in vigoare.

Membrana S.1:

Caracteristici:

  • Este cea mai importanta specialitate a acestor membrane si se foloseste pentru diverse tipuri de carnati si salamuri crud uscate.
  • Este rezistenta si elastica (elasticitate 15-20 %), are o permeabilitate buna care permite in timpul procesului de conservare, restrangerea carnii.
  • Se gaseste sub forma de membrana dreapta si curbata.

Calibre:

  • Ø 20-120 mm pentru membrana dreapta
  • Ø 22-60 mm pentru membrana curbata

Membrana CURBATA S.1

  • role de 150-200 metri, in functie de calibru
  • plisata in „stick” de 15 metri
  • in hankuri de 20 metri
  • in bucati separate

Membrana N.F:

Caracteristici:

  • Este mai groasa, mai rezistenta si are ceva mai putina elasticitate (10-15 %) si porozitate decat S.1.

Calibre:

  • Ø 20-140 mm pentru membrana dreapta
  • Ø 22-60 mm pentru membrana curbata

Modele:

Easy Peel, Especial Dura, Imprimata in 1 sau 2 culori, Membrana Perforata

Membranele comestibile de colagen sunt special create pentru productia oricarui tip de carnati proaspeti, preparati sau usor afumati, potriviti pentru prajit sau fiert. Sunt ideale pentru produse care necesita caracteristici excelente de prajire, dar si la grill sau gratar.

Caracteristici:

  • gustul carnatilor ramane la fel
  • membrana comestibila cu o consistenta naturala placuta
  • are aderenta buna in contact cu carnea
  • poate fi folosita fara inmuiere in prealabil in orice tip de echipament de facut carnati
  • costuri reduse de prelucrare

Calitati – utilizari:

  • Membrana K: pentru cremwursti
  • membrana comestibila cu o consistenta naturala placuta
  • Membrana N: pentru carnati de tip vienez sau Frankfurter, dar nu pentru Bratwurst. Se poate folosi si pentru carnati proaspeti atunci cand se doreste umplerea la o viteza superioara. Este o membrana mai putin elastica, deci care poate suporta mai bine procesele de afumare. Suporta bine grill-ul.
  • Membrana NU: Se foloseste pentru carnati proaspeti standard pentru ca este mai elastica si suporta mai bine relaxarea membranei dupa umplere.
  • Membrana S: membrana colorata

Culori: natur si caramel.