Condimente naturale
Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, adaugate unor produse alimentare dau un gust sau aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si acizii aflati in continutul condimentelor.
CONDIMENTE PICANTE:
Piperul negru, piperul alb, boiaua de ardei, mustarul, caperele, etc.
CONDIMENTE AROMATE:
Vanilie, cuisoare, nucsoara, scortisoara, anason, ienibahar, coriandru, cimbru, foi de dafin, etc.
CONDIMENTE DIVERSE:
Maghiran, trufe, busuioc, rozmarin, oregano, etc.
USTUROI DESHIDRATAT:
Are trei tipuri de actiune in produs finit:
1. Antimicrobiana:
- Inhiba actiunea microorganismelor de alterare;
- Inhiba actiunile nedorite din carne;
- Inhiba dezvoltarea bacteriilor si mucegaiurilor;
- Inhiba producerea de ∞ toxine produse de mucegaiuri.
2. Antioxidanta:
- Incetineste considerabil autooxidarea lipidelor evitand rancezirea grasimilor si crescand conservabilitatea produsului finit;
3. Aromatica:
- Imbunatatirea gustului si mirosului;
- Influenteaza digestia prin stimularea poftei de mancare.